Rijstplantdagen, oesters happen, spectaculaire parades tijdens Semana Santa, Trapeze Festival, de nacht weg dansen langs de Ebro, vogels spotten in de Delta, foodtrucks in het park en dwalen door een roze wereld.

Ben jij in maart, april, mei of juni in de provincie Tarragona? Top! Er valt namelijk genoeg te beleven in deze periode. Lees snel verder, want hier volgt een lijst met de allerleukste Tarragona Lentetips.

Lentekriebels in Tarragona

De Costa Dorada heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters waarin iets meer neerslag valt. Mijn favoriete seizoen is de lente, wanneer de bloesembomen de groene heuvels in het Catalaanse achterland nog meer kleur geven. Amandel-, kersen-, sinaasappel- en mandarijnenbloesems, eindeloze velden met klaprozen…..alles geurt en kleurt.

Tarragona Lentetips

Met een temperatuur tussen de 20 en 25 graden voelt de lente in Tarragona bovendien als een mooie zomerdag in Nederland. Perfect weer dus voor een luierdagje aan het strand, maar nog niet te warm om een middeleeuwse stadje te verkennen, Castell de Miravet te beklimmen of te wandelen of fietsen over de Via Verde en te genieten van al kleurige bloesembomen.

Tarragona Lentetips

Reis je in het voorjaar naar het zuiden van Catalonië? Lees snel verder en ontdek al het moois dat de provincie Tarragona in de maanden maart, april, mei en juni te bieden heeft. Hieronder volgt een overzicht van de festiviteiten per maand. Heb jij nog een leuke tip? Delen = lief.

Tarragona in maart

Tweede weekend in maart
TARRAGONA
Els tres Tombs | Bonte optocht met boerderijdieren en praalwagens langs de Rambla Nova. Start 11:30

Tweede weekend van maart
TORTOSA
El Setge de Tortosa
Dit weekend is Castell de la Suda het decor voor veldslagen. Op deze manier herdenken Els Miquelets _ een theaterleger van 60 man) de successieoorlog in 1648.

Derde weekend van maart
REUS
FEC Festival Reus
Het European Short Film Festival staat in het teken van aan hedendaagse Europese korte films en videokunst. Bekijk hier de bijzondere teaser van 2018.

De Paasweek 
SEMANA SANTA
Semana Santa, de week voor pasen is een week van boetedoening, processies, Christusbeelden, palmpaasstokken en Mona de la Pascua
Ook in Catalonië vinden indrukwekkendste processie plaats, met name in Tarragona, Reus en Tortosa.
Check hier het fotoblog van Processo del Passio in Tortosa en krijg de rillingen van het de video die ik maakte tijdens het ietwat sinistere Processo del Silenci tijdens de nacht van het laatste avondmaal.

Klik hier voor meer informatie over Semana Santa in Tarragona

Derde weekend van maart
l’AMETLLA DE MAR
Fira Alternativa
Ambachtelijke markt & vertier in middeleeuwse sferen op en rond placa Nova in het vissersdorp.

Tarragona in April

Tweede weekend van april
TORTOSA
Hello, how are you doing? Dit weekend lekker geen gestuntel in het Spaans en geen gemurmel in het Catalaans. Tortosa organiseert voor het vijfde jaar op rij Tortosa English Festival.
Aanraders: Irish tapasavond in Mercat de Tortosa, Treasurehunt Tortosa en Pup Quiz in Hotel Parador op zaterdag.

Derde weekend in April
EL PERELLO
Firabril honing & oliefeest  Wie maakt de lekkerste olijfolie en honing van heel Spanje? Klik hier voor het programma van dit smakelijke festival.

23 April 
SANT JORDI = nationale feestdag
De Catalaanse dag van liefde en cultuur. Rabla Nova in Tarragona is gevuld met rozen, boeken en in de part alta wordt de Sardana gedanst en worden menselijke toren gebouwd en weer ontmanteld.

25 – 30 april 2018
TARRAGONA
Festival Internacional de Dixieland de Tarragona | Jazz, blues, het swingt de pan uit op het internationale hot Jazz Festival.

20 april 2018
MONTBLANC
Dracum Nocte | Het aanroepen van de draak gaat over de strijd tussen licht en duisternis. Een GRATIS show van vuur, licht en geluid, die de kwade krachten van de natuur uitdaagt. Een avond vol heksen, duivels en vuurspuwende draken. Je bent gewaarschuwd.

21-29 april 2018
MONTBLANC
Setmana Medieval de Montblanc
De ommuurde stad Montblanc is twee weken lang het perfecte decor voor een middeleeuws festival met markten, riddergevechten, draken, dans, zang en lekker eten. Download hier het festivalprogramma.

23 april 2018
HEEL CATALONIË
Diada de Sant Jordi, de Catalaanse dag van de liefde wordt gevierd met rozen en boeken. Op veel pleinen in Catalaanse dorpen en steden vind je boeken- en bloemenstalletjes.

23 april 2017
TARRAGONA
Gedurende het Tarragona Tapas Festival verandert het oude centrum van Tarraco in de tapashoofdstad van Catalonië. Bijna alle goede restaurants in het oude centrum van Tarragona serveren de meest fantastische creaties, die nog veel lekkerder smaken dan ze eruit zien.

27 april t/m 30 april 2018
L’AMETTLA DE MAR
Jornadas gastronomicas del Atun rojo. 
Loop tijdens dit culinaire evenement van restaurant naar restaurant voor de lekkerste rode tonijn.

29 april t/m 1 mei 2018
TORTOSA
ExpoEbre – huishoudbeurs in de festivalhal in Remoulins. Voor kinderen is er een grote kermis in het park

29 april t/m 1 mei 2018
LA GALERA
Fira de la Terrissa
in pottenbakkersdorp La Galera is hét keramiek festival in de provincie Tarragona. Zes landen verkopen het mooiste keramiek, er zijn demonstraties en kinderen mogen zelf aan de slag met klei.

29 april 2018
l’AMPOLLA
Cartel Tres Tombs | Bonte optocht met boerderijdieren en praalwagens .
 Vertrek 11:00 uur – Camp de futbol

MEI

1 mei t/m 13 mei 2018
L’AMETTLA DE MAR
Jornadas gastronomicas del Atun rojo. 
Loop tijdens dit culinaire evenement van restaurant naar restaurant voor de lekkerste rode tonijn.

1 mei 2018
NATIONALE FEESTDAG
Op de Dag van de Arbeid viert Catalonië feest en zijn de winkels gesloten.

06 mei 2018 (12:00 uur in de haven)
L’ AMPOLLA
Op de Delta Oester Dag in de haven van L’Ampolla gaan er maar liefst 2500 kilo oesters doorheen. Om nog maar te zwijgen over de liters cava.

05 mei t/m 20 mei 2018
L’AMPOLLA
Jordanes Ostra
Delta Oester Dag gemist? Geen nood. Vanaf vandaag serveren veel restaurants in L’Ampolla nog twee weken de lekkerste oesterhapjes.

11 t/m 27 mei 2018
TARRAGONA
Tarraco a Taula
Deze culinaire dagen maken deel uit van het Romeinse festival Tarraco Viva. Veel restaurants in Tarragona serveren deze weken gerechten uit de Romeinse tijd.

13 mei t/m 27 mei 2018
TARRAGONA
Tarraco Viva Waan je de laatste twee weken van mei in het oude Tarraco. Download hier het programma van dag tot dag.

10 – 13 mei 2018
REUS
Fira Trapezi is uitgegroeid tot het grootste openluchtcircusfestival ter wereld. Vier dagen lang vertonen duizend acrobaten, clowns, koorddansers, zwalkende steltlopers, trapeze artiesten, maffe muzikanten en vliegende vuurvreters kunst- en vliegwerk, met de prachtige binnenstad van Reus als podium.

17 – 20 mei 2018
AMPOSTA
Festa del Mercat a la placa d’Amposta
  is het festa major in Amposta. Muziek, markt, theater, lekker eten en op zondag om 23:00 een spectaculaire show bij de brug.

JUNI

02-11 juni 2017
L’ AMETLLA DE MAR
Gastronòmiques del Peix Blau | Aftrap van het culinaire tonijnfestival in de haven van L’Ametlla de Mar.

03-04 juni 2017
AMPOSTA
LOVERmutFestival Temps de Terra  Techno, Indy, concerten en 24/7 biologisch verantwoorde in een paradijselijke omgeving.

14 juni 2017
TARRAGONA
L’ou com balla Ooit een ei op het water zien dansen? Ter ere van Catalaanse traditie wordt voor Corpus Christi de fontein voor de kathedraal van Tarragona weelderig versierd.

17-19 juni 2017
TARRAGONA

Vino de la Do Cava, rojo, blanco y vi rosat vloeien rijkelijk op het grote wijnfeest dat ook dit jaar weer plaatsvindt op de Rambla Nova in Tarragona.

10 juni 2017
L’AMETTLA DE MAR
Diada dels Fideus Rossejats Trek in noodles? Van 10:00 tot 14.00 wordt in de haven van vissersdorp L’Ametlla grootst gekookt. Trek in noodles voor lunch? Op naar L’Ametlla de Mar.

18 juni 2017 (10:00 tot 20:00)
L’AMETTLA DE MAR
Catifes del Corpus ter ere van Corpus Christi worden de straten rondom het oude kerkplein in L’Ametlla de Mar versierd met kleurige tapijten gemaakt van rijst, koffieprut, zout, zand en bloemen.

18 juni
L’AMPOLLA – 11:00  uur (Cami de la Descàrrega – Finca de Marcelín)
Rijstplant dag in de Ebro Delta. Kijk mee over de schouders van de rijstplanters, proef de lekkerste rijstgerechten en geniet van muziek en de natuur.

19-25 juni 2017
L’AMPOLLA
Festes Major de Sant Joan. Markt, beach handbal, deejays en natuurlijk veel en lekker eten.

23- 24 juni 2017
MIDZOMERNACHT CATALONIË
La Noche de Sant Joan – De langste dag of kortste nacht wordt uitbundig gevierd met vuurwerk, vuurduivels, vreugdevuren en strandfeestjes
all night long
.

28 juni – 1 juli 2017
TARRAGONA, platja Miracle (vanaf 22:30)
Tarragona International Firework Competition. Vier avonden op rij wordt de hemel boven de middellandse zee verlicht door het mooist siervuurwerk. Natuurlijk kun je tijdens dit festvial ook lekker eten en er is live muziek op Passeig de les Palmeres.

Benieuwd naar al het leuks dat je de rest van het jaar in Tarragona kunt beleven? Klik snel door naar:

TARRAGONA ZOMERTIPS
TARRAGONA HERFSTTIPS
TARRAGONA WINTERTIPS
Deel hier jouw Tarragona LENTETIPS
  •  

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.