Festes Majores, luie stranddagen, middeleeuwse feesten, tot diep in de nacht op het terras, baantjes trekken in de zee, schuimparty’s, strandpicknicks, tapasroutes, theatervoorstelling, menselijke torens, optochten met vuurduivels. De zomer in Tarragona is één groot feest. Ontdek snel mijn Tarragona Zomertips.

Zomerzotheid in Tarragona

De zomer in Tarragona is als een hittegolf in Nederland, maar dan een die minstens 3 maanden voortduurt. Heerlijk. Reis je in de zomer naar Tarragona? Lees snel verder en ontdek wat Tarragona in de maanden juni,  juli, augustus en september te bieden heeft. Zo viert elk dorp en elke stad in Catalonië haar eigen festa major. Een buurtfeest dat in niets te vergelijken is met de buurtbarbecues die doorgaans in Nederland worden georganiseerd. Ook culinair valt veel in Tarragona te beleven, van rijstdagen tot tapasroutes en foodtruckfestivals. Of bezoek een concert of een Middeleeuws festival.

Tarragona Zomertips

Reis je tijdens de zomermaanden naar het zuiden van Catalonië? Lees snel verder en ontdek al het moois dat de provincie Tarragona in de maanden mei, juni, juli en augustus te bieden heeft. Hieronder volgt een overzicht van alle festiviteiten per maand. Heb jij nog een leuke zomertip? Delen = lief.

JUNI

02-11 juni 2017
L’AMETLLA DE MAR
Ruta de tapa blava in l’Ametlla de Mar is een culinair feestje rondom de blauwvintonijn. Bij vijf bars in de haven bestel je voor 2,50 per persoon een tuna tapa & drankje.

03-04 juni 2017
AMPOSTA
LOVERmutFestival Temps de Terra 
Techno, Indy, concerten en 24/7 biologisch verantwoorde in een paradijselijke omgeving.

8 t/ 11 juni 2017
TORTOSA
NOMAD festival. Foodtrucks, muziek, theater en heel veel gezelligheid in Parc Teodor Gonzales.

18 juni 2017
L’AMPOLLA
Tijdens de RIJSTplantdag in de L’Ampolla leer je alles over rijst planten en natuurlijk valt er ook van alles op rijstgebied te proeven.
Start 11:00 uur – Cami de la Descàrrega – Finca de Marcelín

16-18 juni 2017
TARRAGONA
Vino de la Do Cava, rojo, blanco y vi rosat vloeien rijkelijk tijdens het grote wijnfeest op de Rambla Nova.

11 juni 2017
L’AMETTLA DE MAR
Diada dels Fideus Rossejats
Trek in noodles? Van 10:00 tot 14.00 wordt in de haven van vissersdorp L’Ametlla grootst gekookt.

18 juni 2017
L’AMETTLA DE MAR
Op de dag van Corpus Christi zijn er processies en kleuren zouttapijten de staten in het oude centrum van L’Amettla de Mar.

23-24 juni 2017
NATIONALE FEESTDAG
La Noche de Sant Joan
De langste dag of kortste nacht wordt uitbundig gevierd langs de hele kuststrook van Catalonië en staat voor vuurwerk, vuurduivels, vreugdevuren en strandfeestjes all night long.

23 juni 2017
TARRAGONA
Nit de Sant Joan

Tijdens de viering van de zomerzonnewende zijn de Cercavila de Foc – het vuurbal – en de optocht van dansende duivels om 23.00 uur vanaf Plaça de la Font in het oude centrum zijn de optredens die je niet wilt missen.

24 t/m 29 juni 2017
REUS
Festa Marjor de Sant Pere Download hier die link naar de festiviteiten van dag tot dag.

28 juni -1 juli 2017
TARRAGONA
International Fireworks Competition
Vier avonden op een rij spectaculair vuurwerk boven de Middellandse zee. De plek om de vuurwerkshow te bekijken, is vanaf Platja del Miracle. Op Passeig de les Palmeres is een feestlocatie, waar je de hele avond en een deel van de nacht kunt eten, drinken en dansen op live muziek.

JULI

03-08 juli
TORTOSA
Mostra Jazz Tortosa
is het Jazz Festival in ‘mijn’ stad. Download hier het programma van dag tot dag.

10-23 juli 2017
DELTEBRE
Deltebre Dansa Festival Twee weken lang staat de Ebro Delta op z’n kop. Een festival vol muziek, dansoptredens, dansworkshops en een nachtcircus.

13-16 juli 2017
AMPOLLA
Fiesta de la Virgen del Carmen is de festa major van Ampolla. Muziek, parades, lekker eten, spelletjes en ander leuks te erer van patroonheilige Virgen del Carmen.

16 juli 2017 21:30
AMPOLLA
De processie met Virgen de la Carmen, de patroonheilige van de vissers, wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow in de haven.

21 – 24 juli
TORTOSA
Festa del Renaixement. Het Renaissance festival van Tortosa wordt elk jaar groter en spectaculairder. 3000 mensen gaan vier dagen lang helemaal op in hun middeleeuwse rol.

10-23 juli 2017
TARRAGONA
FITT, International Theater Festival

AUGUSTUS

5 augustus 2017 23:00
AMPOLLA
La nit Magica
, een nacht vol Cirque du Soleil wezens, die in stoet voorbijtrekken over Paseo Maritime.

14-19 augustus 2017
TARRAGONA
Sant Magi
Folklore, muziek, straattheater, foodtrucks, optochten, concerten, een colorrun en water, heel veel water.

14 augustus 2017
EL PERELLO MAR
Festa a la Platja de Sta. Llúcia – Morro de Gos

15 augustus 2017
EL PERELLO MAR
Schuimparty, mosselen en vuurwerk als afsluiting van het strandfeest van het jaar.

18 augustus 2017
TARRAGONA
Revetlla Remullada
23:30 Placa del Rei. Muziek, stroboscopen en duizenden liters rivierwater, maken dit waterfeestje tot een avond die je nooit meer vergeet.

24 t/m 26 augustus 2017
SANT CARLES DE LA RAPITA
Fashion & Food Festival
De 2-de editie van een superklein, maar heel gezellig food & fashion festival in de jachthaven van de gezellige vissersplaats.

SEPTEMBER

31 augustus -04 september 2017
TORTOSA
Festes de la Cinta
Het festa major van Tortosa is er een met reuzen, castellers, vuurduivels, markt, kermis, concerten, vuurwerk en heel veel onzinnige wedstrijden. Weten hoe wat en waar?

02 t/m 05 september 2017
GANDESA
Festa Major de Gandesa

Op vrijdagavond gaat de festa major van start met een heuse canavalsoptocht.  Later die avond is het feest op het dorpsplein voor de kerk. Natuurlijk ook hier REUZEN, vuurduivels en kermis.

06 t/m 08 september 2017
TARRAGONA
Tallers Oberts
‘Open Studio’s’ is een jaarlijks terugkerend evenement dat in september voor de 11-de keer wordt georganiseerd in het oude deel van Tarragona. De steegjes worden versierd met kunstwerken en installaties, galeries houden open huis, met als doel het creatieve proces van de kunstenaars te tonen.

15 t/m 24 september 2017
TARRAGONA
Santa Tecla
Hét festa major in Tarragona is het grootste en meeste spectaculaire ‘buurtfeest’ in de provincie Tarragona. Download hier het Engelstalige programma van dag tot dag.

18 september t/m 2 oktober 2017
L’AMPOLLA
Festa de la Sega
Tijdens het Festival van de Oogst kunnen bezoekers in de haven het traditionele proces van de oogst tot aan de verpakking van de rijst bekijken. Natuurlijk kun je ook verschillende soorten rijst gerechten en desserts proeven en luisteren naar traditionele muziek. het proces van de traditionele rijstproductie van oogst tot de verpakking. (Plaça Manel Ferré 3, vanaf 11.00 uur)

22 t/m 24 september
DELTA DE L`EBRE
Vogelaars uit alle delen van de wereld komen naar het
Delta Birding Festval op en rond het terrein van natuurmuseum MonNatura.

23 september
TARRAGONA
Diada de Santa Tecla

Deze feestdag begint al vroeg. ‘s Morgens om zeven uur worden de eerste menselijke torens gebouwd onderaan de trappen voor de catedral.

24 september
TARRAGONA
Diada de la Merce

13:00 Het begin van de middag start de spectaculaire Baixa de Pilars. Tijdens deze voorstelling strijden verschillende castellersteams tegen elkaar. Elk bouwen ze twee toren, een pilar en een lopende pilar. De menselijke toren vertrekt vanaf het plein voor de kathedraal, 20 traptreetjes af, door de hoofdstraat op weg naar Place de la Font in de hoop het gemeentehuis te halen zonder dat de toren instort.

Ook in de andere seizoenen valt genoeg te beleven in Tarragona. Lees ook

HERFSTTIPS
WINTERTIPS
TARRAGONA LENTETIPS

Deel jouw zomertips voor Tarragona!

  • Deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe zomertips (laatste update: 13 juni 2017)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.