Zomertips Tarragona genoeg! Verwonder op fiestas majores. Duik in de geschiedenis om middeleeuwse feesten. Geniet van lekkers tijdens de zogenaamde tapasroutes. Bekijk hoe menselijke torens worden gebouwd. Dans mee met de vuurduivels. En kopje onder tijdens een schuimparty. De zomer in Tarragona is één groot feest. Ontdek snel mijn Tarragona Zomertips.

Zomertips Tarragona

De zomer in Tarragona is als een hittegolf in Nederland, maar dan een die minstens 3 maanden voortduurt. Heerlijk. Reis je in de zomer naar Tarragona? Lees snel verder en ontdek wat Tarragona in de maanden juni,  juli, augustus en september te bieden heeft. Zo viert elk dorp en elke stad in Catalonië haar eigen festa major. Een buurtfeest dat in niets te vergelijken is met de buurtbarbecues die doorgaans in Nederland worden georganiseerd. Ook culinair valt veel in Tarragona te beleven, van rijstdagen tot tapasroutes en foodtruckfestivals. Of bezoek een concert of een Middeleeuws festival.

Zomerzotheid zometips Tarragona zomertips

Tarragona Zomertips

Reis je tijdens de zomermaanden naar het zuiden van Catalonië? Lees snel verder en ontdek al het moois dat de provincie Tarragona in de maanden mei, juni, juli en augustus te bieden heeft. Hieronder volgt een overzicht van alle festiviteiten per maand. Heb jij nog een leuke zomertip? Delen = lief.

JUNI

Eerste week van juni
L’AMETLLA DE MAR
Ruta de tapa blava in l’Ametlla de Mar is een culinair feestje rondom de blauwvintonijn. Bij vijf bars in de haven bestel je voor 2,50 per persoon een tuna tapa & drankje.

Corpus Christi
L’AMETTLA DE MAR
Op de dag van Corpus Christi zijn er processies en kleuren zouttapijten de staten in het oude centrum van L’Amettla de Mar.

Tweede weekend van juni
TORTOSA
NOMAD festival. Foodtrucks, muziek, theater en heel veel gezelligheid in Parc Teodor Gonzales.

Tweede weekend van juni
TARRAGONA
Vino de la Do Cava, rojo, blanco y vi rosat vloeien rijkelijk tijdens het grote wijnfeest op de Rambla Nova.

11 juni
L’AMETTLA DE MAR
Diada dels Fideus Rossejats
Trek in noodles? Van 10:00 tot 14.00 wordt in de haven van vissersdorp L’Ametlla grootst gekookt.

23 juni
La Noche de Sant Joan
De langste dag of kortste nacht wordt uitbundig gevierd langs de hele kuststrook van Catalonië en staat voor vuurwerk, vuurduivels, vreugdevuren en strandfeestjes all night long.

23 juni 2018
TARRAGONA
Nit de Sant Joan

Tijdens de viering van de zomerzonnewende zijn de Cercavila de Foc – het vuurbal – en de optocht van dansende duivels om 23.00 uur vanaf Plaça de la Font in het oude centrum zijn de optredens die je niet wilt missen.

Derde weekend juni
REUS
Festa Marjor de Sant Pere. Overal in de stad vind je festiviteiten, muziek en vertier.

JULI

Eerst weekend van juli
TORTOSA
Mostra Jazz Tortosa
is het Jazz Festival in Tortosa. Op veel pleintjes en in straatjes in het oude centrum treden bandjes op. Lekker eten, drinken en dansen, all night long.

Eerste weekend van juli
TARRAGONA
International Fireworks Competition

Vier avonden op een rij spectaculair vuurwerk boven de Middellandse zee. De plek om de vuurwerkshow te bekijken, is vanaf Platja del Miracle. Op Passeig de les Palmeres is een feestlocatie, waar je de hele avond en een deel van de nacht kunt eten, drinken en dansen op live muziek in een pop up restaurant.

Tweede helft van juli
DELTEBRE
Deltebre Dansa Festival Twee weken lang staat de Ebro Delta op z’n kop. Een festival vol muziek, dansoptredens, dansworkshops en een nachtcircus.

Tweede weekend van juli
TARRAGONA
Holi Colours Festival Tarragona 12:00 uur

De dagen rond 16 juli
AMPOLLA
Fiesta de la Virgen del Carmen is de festa major van Ampolla. Muziek, parades, lekker eten, spelletjes en ander leuks te erer van patroonheilige Virgen del Carmen.

16 juli – 21:30 uur in de haven
AMPOLLA
De processie met Virgen de la Carmen, de patroonheilige van de vissers, wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow in de haven.

Derde weekend van juli van donderdag tot zondag
TORTOSA
Festa del Renaixement. Het Renaissance festival van Tortosa wordt elk jaar groter en spectaculairder. 3000 inwoners van deze middeleeuwse stad gaan vier dagen lang helemaal op in hun middeleeuwse rol.

AUGUSTUS

Eerste weekend van augustus
BATEA Fires i Festes
Klik hier voor het programma van dag tot dag van het festa major van Batea.

Meer Holi Summer feestjes in Tarragona vind je hier

Eerste zaterdag van augustus
AMPOLLA
La nit Magica
, een nacht vol Cirque du Soleil wezens, die in stoet voorbijtrekken over Paseo Maritime. Kom vroeg of beter reserveer alvast een tafel bij een van de vele restaurants.

14 -19 augustus
VALDERROBRES
Festa Major

14 augustus 2018
EL PERELLO MAR
Festa a la Platja de Sta. Llúcia – Morro de Gos. Grootse avondpicknick op het strand met aan sluitend een dansavond. Check de link voor meer info tafelhuur en meer.

15 augustus
Platja Morro de Gos (El Perello Mar)
Festa Jove – Schuimparty, mosselen eten en vuurwerk kijken als afsluiting van het strandfeest van het jaar.

14-19 augustus 
TARRAGONA
Sant Magi
Folklore, muziek, straattheater, foodtrucks, optochten, concerten, een colour run en water, heel veel water.

18 augustus
TARRAGONA
Revetlla Remullada
23:30 uur Placa del Rei. Muziek, stroboscopen en duizenden liters rivierwater, maken dit waterfeestje tot een avond die je nooit meer vergeet.

Derde weekend van augustus
SANT CARLES DE LA RAPITA
Fashion & Food La Rapita
De 2-de editie van een superklein, maar heel gezellig food & fashion festival in de jachthaven vissersdorp Sant Carles de la Rapita.

SEPTEMBER

Eerste weekend van september
TORTOSA
Festes de la Cinta de Tortosa
Het festa major van Tortosa is er een met reuzen, castellers, vuurduivels, markt, kermis, concerten, vuurwerk en heel veel onzinnige wedstrijden. Weten hoe wat en waar?

Vrijdagavond EbreCorrefoc 22:30 uur | De meeste spectaculaire correfoc in Terres de l Ebre
Zaterdag 23:30 uur | Grootste vuurwerkshow aan de Ebro
Zondag – 20:00 uur | Processie voor de heilige Cinta door de stad

Eerste weekend van augustus
GANDESA
Festa Major de Gandesa

Op vrijdagavond gaat de festa major van start met een heuse canavalsoptocht.  Later die avond is het feest op het dorpsplein voor de kerk. Natuurlijk ook hier REUZEN, vuurduivels en kermis.

Tweede weekend van september
AMPOSTA
LOVERmutFestival bij biologische boerderij Temps de Terra
Techno, Indy, concerten en 24/7 biologisch verantwoorde in een paradijselijke omgeving.

September 
TARRAGONA
Tallers Oberts
‘Open Studio’s’ is een jaarlijks terugkerend evenement dat in september voor de 11-de keer wordt georganiseerd in het oude deel van Tarragona. De steegjes worden versierd met kunstwerken en installaties, galeries houden open huis, met als doel het creatieve proces van de kunstenaars te tonen.

15 t/m 24 september
TARRAGONA
Santa Tecla
Hét festa major in Tarragona is het grootste en meeste spectaculaire ‘buurtfeest’ in de provincie Tarragona. Download hier het Engelstalige programma van dag tot dag.

Half september tot half oktober
AMPOLLA
Festa de la Sega
Tijdens het Festival van de Oogst kunnen bezoekers in de haven het traditionele proces van de oogst tot aan de verpakking van de rijst bekijken. Natuurlijk kun je ook verschillende soorten rijst gerechten en desserts proeven en luisteren naar traditionele muziek. het proces van de traditionele rijstproductie van oogst tot de verpakking. (Plaça Manel Ferré 3, vanaf 11.00 uur)

Bekijk hier data van de rijstplant- en oogst feesten in de verschillende dorpen in de Ebro Delta.

Derde weekend van september 
DELTA DE L`EBRE
Vogelaars uit alle delen van de wereld komen naar het
Delta Birding Festval op en rond het terrein van natuurmuseum MonNatura.

23 september 
TARRAGONA
Diada de Santa Tecla

Deze feestdag begint al vroeg. ’s Morgens om zeven uur worden de eerste menselijke torens gebouwd onderaan de trappen voor de catedral.

24 september
TARRAGONA
Diada de la Merce

13:00 Het begin van de middag start de spectaculaire Baixa de Pilars. Tijdens deze voorstelling strijden verschillende casteller verenigingen tegen elkaar. Elk team bouwt twee torens, een pilar en een lopende pilar. De menselijke toren vertrekt vanaf het plein voor de kathedraal, 20 traptreetjes af, door de hoofdstraat op weg naar Placa de la Fon. In de hoop natuurlijk placa de Ajuntament te halen zonder dat de toren instort.

Meer hotels in Tarragona

Booking.com

 

Praktische informatie

Ontdek Tarragona en vlieg vanuit Nederland en België met Ryanair of Transavia in 2 uur rechtstreeks naar vliegveld Reus. Of vlieg met Vueling of Transavia naar El Prat in Barcelona. Van vliegveld Barcelona rijd je in 1 uur naar het centrum van Tarragona. De modernistisch stad Reus ligt praktisch naast Tarragona. Ga hier naar Autoverhuurbedrijven in Reus en Barcelona.

Reis je liever met de trein naar Tarragona? Koop dan een treinkaartje voor de R14, R15 of de R16.

Lees ook mijn pagina over openbaar vervoer in Tarragona

Deze pagina wordt regelmatig ververst met nieuwe zomertips (laatste update:  25 juni 2018)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.