Wit zijn de muren van de ermita’s in Tarragona
Maagdelijk Wit zijn de communiejurken van Catalaanse meisjes
Het zelfde geldt voor de kappen van de boetelingen tijdens semana santaEn ook de vuurtoren op Punta del Fangar is wit

Van de sneeuwde bergtoppen in natuurpark Els Ports tot de kersenbloesem in Miravet, vandaag is WIT. Op WITTE DONDERDAG trakteert BonDiaTarragona op white travelpics uit de provincie Tarragona.
Veel kijkplezier.

white travelpics Tarragona

BDT white travelpics Wit

Een veel geziene gast in de Ebro Delta: de kleine witte zilverreiger.

Woestijn aan zee Ebro Delta

Far del Fangar, de witte vuurtoren op Punta del Fangar, markeert het einde van een woestijn in de Middellandse Zee.
BDT white travelpics WitVermut, het Catalaanse antwoord op Martine ziet eruit als cola en wordt geserveerd met een schijfje sinaasappel, olijfjes en een schaaltje chips.

Winterwonderland in Spanje (7)Sneeuw in Spanje! En serieus ook. Winterwonderland in parc natural Els Ports op maar een half uurtje rijden van ons huis. 9 maanden zomer, 2 maanden lente en een maandje winter. Nu hoeven we nooit meer terug naar Nederland.

BDT white travelpics WitSpetter hier, spetter daar. Tijdens Sant Antoni Abad wenst de pastoor alle huisdieren van El Perello een gelukkig en gezond nieuw jaar.

BDT white travelpics WitDe lente is officieel begonnen, dus we zullen weer tot oktober moeten wachten op die overheerlijke Catalaanse nieuwe.

BDT white travelpics WitDeze mujeres blancas liep ik tegen het lijf na La Cercavila, een bonte parade tijdens Santa Tecla in Tarragona.
BDT white travelpics WitFesta de la Cinta is het Festa Major van Tortosa. Een van de feestelijkheden is een optocht met een groot zilveren beeld van Cinta. Er achteraan komen reuzen, gelovigen met kaarsen, geestelijken, draken en schattige meisjes in zoetwitte communiejurken. Deze foto schoot ik vorig jaar, toen we nog niet wisten dat Paula (rechts), een van Pippa’s klasgenootjes zou worden.

Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Christus met zijn apostelen en de instelling van de eucharistie door Jezus herdacht. In Tortosa start vanavond om 23.30 uur Processó del Silenci, een onheilspellend ‘stille’ en tegelijkertijd oorverdovende optocht van boetelingen met puntkappen.

Fijne Paasdagen allemaal
Feliç Pasqua tot
Feliz Pascua todo

STEL EEN VRAAG / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.