Maart roert z’n staart, ook in Spanje. Zo sta je tot je knieën in de sneeuw, zo lig je te bakken op het strand. Van Semana Santa tot het beleg van Tortosa, cultureel gezien gebeurde ook genoeg in maart.  Kijk je mee in Emigratie Fotodagboek Maart 2018.

Emigratie Fotodagboek Maart 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 maart 2018

Emigratie fotdagboek | Fotodagboek #21Puur en onbespoten, zo uit eigen tuin. Nadeel, mijn polsen doen zeer van het vele persen.  Iemand ervaring met dit apparaat?

2 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Op elk moment van de dag en nacht maakt Catedral Santa Maria de Tortosa indruk.

3 maart 2018

Tijdens de paardrijles van Pip bij Poniclub Equitor verveel ik me geen moment.

Emigratie fotodagboek 4 maart 2018

De geheime hangbruggen in Bitem zijn gebouwd door een gepensioneerde chirurg uit Tortosa, die te natuur op zijn terrein graag wil delen. Hangbruggen doen het trouwens ook goed aan de muur.

5 maart 2018

Emigratie fotdagboek | Fotodagboek #21My star is rising! Afgelopen maandag werd ik door niemand minder dan Josep Felip Monclús – de wethouder Turisme de Tortosa – uitgenodigd voor een persconferentie op het gemeentehuis in Tortosa.  In het weekend van 17 & 18 maart wordt namelijk voor derde keer een groots historisch evenement georganiseerd: El setge de Tortosa – Historia viva a les avançades de Sant Joan. En de wethouder wil natuurlijk dat ik dit met jullie deel ?

Emigratie Fotodagboek maart 2018 | 6 maart

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Het is koud geweest, de laatste weken. Dus de velden met perzikbloesem bomen in het dal bij Tivissa zijn nog niet zo roze als ik had gehoopt. Maar desalniettemin is het uitzicht vanaf deze klif fenomenaal.

7 maart 2018

Emigratie fotdagboek | Fotodagboek #21Slijmerds. Ik denk dat vooral Pippa heel blij zal zijn met dit supervette SLIJM LABORATORIUM.

Emigratie fotodagboek 8 maart 2018

Haven van Tarragona El SERELLOIk heb een nieuwe wijk ontdekt in Tarragona. El Serrallo de visserswijk van Tarragona is enkele jaren geleden opgeknapt. In dit dorp op zich kun heerlijk wandelen langs de kades, musea bezoeken en vanzelfsprekend de lekkerste vis, schaal- en schelpdieren proeven.

9 maart 2018

Tarraco De Romaanse overblijfselen in TarragonaRoma Circus in Tarragona zijn ondergrondse

Het spannende kinderboek Rollebollen met de Romeinen staat vol grappige en interessante weetjes over het Romeinse Rijk en ideaal als je met kinderen het Romeinse verleden wilt ontdekken.

10 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Volgende keer dat we blauwe krabben gaan vangen het natuurgebied bij Ampolla trek ik dit shirt aan bij Pip.

11 maart 2018

We wonen op een biologische Citrus gaard van 36 hectare. Er staan hier zoveel fruitbomen en ze worden lang niet allemaal geplukt. Zo zonde dat dit fruit wegrot. Dus nu heb ik een nieuwe hobby. Met dank aan het grote Likeur & Limonade boek.

13 maart 2018

Is dit de larf van een rode palmboomkever? Zo ja, dan moet zit er nog maar een ding op!  deze griezel staat met stip op 1 op mijn lijst met Enge Beestjes in en rondom ons huis.

14 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Cambrils is na Slou de tweede grote badplaats van de Costa Dorada en in de zomermaanden behoorlijk toeristisch. Dat heeft voordelen. Aan de gezellig boulevard vind je ontzettend veel goede restaurants, waaronder mijn favoriet Thai Orchid.

15 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Expositie in de ultamoderne bieb van Tortosa.

16 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Motordagje met mijn lief. Het is de eerste keer in Spanje dat ik achterop zit…. (angsten zijn er om te worden overwonnen) en nog wel achterop op dit blaasmonster. Met samengeknepen billen, mijn ogen stijf dicht en armen stevig om de middel van mijn lief, knallen we van de ene in de andere bocht. Ontspannen kan ik pas tijdens de overtocht op El Pas de Barca.

18 maart 2018

Om zes uur vanmorgen stapten we in de auto, drie uur later staan we op de prachtige piste van PortAine in de Catalaanse Pyreneeën. Hoe cool dat we gewoon weekendjes kunnen skiën.

19 maart 2018

Deze flitsende skibril schreeuwt om een selfie.

20 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Na jaren fantaseren over verrukkelijke homemade pizza’s kan opnieuw een wens van het lijstje. Alleen nog stuccen en dan….smullen maar. PS. Heb jij geen plek in de tuin, deze 8 persoons-pizzaoven schijnt het ook prima te doen.

21 maart 2018

Emigratie fotdagboek maart 2018 | Fotodagboek #21
May I proudly present: Bon Dia Tarragona vlogger Marvy. Na een jaartje oefenen met het maken en monteren van slijmvideo’s is mini-me klaar voor het echte werk. Speciaal en exclusief voor Bon Dia Tarragona gaat Marvy vloggen over haar leven in Spanje. Maar natuurlijk vooral wat te zien, doen en beleven wanneer je met je ouders op vakantie bent in de Catalaanse provincie Tarragona. PS. Je hoeft geen Youtube Kanaal te hebben om Marvy te kunnen volgen 🙂 Dus Maak Marvy blij en abonneer op haar kanaal en vraag je kinderen hetzelfde te doen.

22 maart 2018

Goed rapport betekent cadeautjes. Pip is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe gekleurde paardrijcap, paardrijlaarzen en witte paardrijbroek.

24 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Hallo, meneer de uil. Met vrienden bezoeken we de middeleeuwse markt in Cretas. Op een pleintje ziet Pip enorme roofvogels. Of ze er een mag vasthouden. Ik vind het stoer van haar….. persoonlijk heb ik het meer op deze vogel.

Fotodagboek #21  25 maart 2018

Waterval El Salt in de buurt van ValderrobresEl Salt de La Portellada in de buurt van een van Valderrobres – een van de mooiste dorpen in noord Spanje- is een adembenemende plek, waar normaal gesproken in het voorjaar een indrukwekkende waterval naar beneden buldert.

27 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Minivakantie Mallorca. We logeren drie dagen bij mijn nicht die met haar gezin op dit prachtige eiland woont.

28 maart 2018

Emigratie fotodagboek | Fotodagboek #21Feels like holiday in de natuurlijke haven van het prachtige Port de Soller.

Hoe was MAART voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van Bon Dia Tarragona Fotodagboek #21 . Tot in een volgend Emigratie fotodagboek.

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.