Schatzoeken in Tortosa, kleine Spaanse ergernissen, een groen monster in het zwembad, onverwacht naar Nederland en op citytrip naar het New York van Spanje. Kijk je mee in Bon Dia Tarragona Emigratie fotodagboek april 2018.

Emigratie Fotodagboek April 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 april 2018

Na een berg chocolade eieren, een glas cava van de buren en Paastaart van Marvy wandelen we een deel van de GR92, een spectaculair wandelpad langs de middellandse zee.

2 april 2018

Tweede Paasdag zijn we bij vrienden uitgenodigd voor de lunch en spelen de meiden Monopoly in het Spaans. Ik wist trouwens helemaal niet dat je zoveel verschillende edities hebt. Ken jij bijvoorbeeld deze Anti Monopoly.

3 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Sinds mijn bezoek aan het Gaudi Museum in Reus kijk ik met andere ogen naar de natuur.

4 april 2018

Lunchen bij El Parc in Tortosa.  Lekker hoor, maar ik blijf me verbazen over de grootte van de kindermenu’s in Spanje.

7 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Trots laat de eigenaar van restaurant Lo Bar Ermita in Tortosa zijn verzameling versteende sterretjes zien. Lees hier waar je deze fossielen kunt vinden. 

Emigratie Fotodagboek april 2018 | 9 april

Emigratie fotodagboek april 2018Pffff, volgens mij is het  de hoogste tijd om ons natuurbad een beurtje te geven.

Fotodagboek #22 – 11 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Vanmorgen keek ik uit het raam en waande ik me in het paradijs

12 april 2018

Anders dan vorig voorjaar heeft de laatste tijd regelmatig geregend. Het water van de Ebro staat inmiddels anderhalve meter hoger dan afgelopen zomer. Niet leuk, maar wel nodig, want het waterpeil in Spanje stond zorgwekkend laag.

Emigratie fotodagboek 13 april 2018

Uit de boom gevallen, zo op mijn autoruit. Bizar toch dat die kleine spinachtige draadjes van de processierups zoveel gif bevatten.

14 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Onafgebouwde gebouwen, autowrakken in het veld en als je je huis wilt verkopen, spuit je gewoon je telefoonnummer op de muur. Ook dat is Stom in Spanje.

19 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Na een weekje Nederland, om voor mijn moeder te zorgen, ben ik weer Home sweet home! En ook Dio is dolblij om mij te zien.

20 april 2018

Dracum Nocte – het aanroepen van de draak – is in Montblanc de start van Setmana Medieval. De festa major van deze ommuurde middeleeuws festival draait het om wijn, handgemaakte producten, straattheater, riddergevechten, vuurduivels, varkens aan het spit en natuurlijk heel veel draken.

 Lees ook mijn blog met 50 tips voor een geslaagde familievakantie Tarragona.

21 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Feliz dia de Sant Jordi. Op deze Catalaanse dag van de liefde word ik geheel volgens de traditie door Lief verrast met een roos. Op mijn beurt schenk ik mijn lief dit superhandige Spaanse lesboek.

Emigratie fotodagboek #22 april 2018

Tijdens Firabril in El Perello draait het om olijfolie en honing. Maar geef festa zonder kermis, markt en boerderijdieren…. dus ook leuk voor de kids.

23 april 2018

Oeheehehehe homemade pizzatime. Dankzij deze superfijne pizzabijbel…..hebben we al heel veel geëxperimenteerd met nieuwe smaken.

24 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Bon dia, avui és un dia especial. Felicitacions germana.
Goedemorgen, vandaag is een bijzondere dag. Gefeliciteerd zus.
Buenos dias, hoy es un dia especial. Felicitaciones hermana.

25 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Gaan we de honden uitlaten, komen we thuis met een vers geplukt veldboeket. Love the lente.

27 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Oefenen voor de show van morgen.

28 april 2018

Emigratie fotodagboek april 2018Festa op PoniClub Equitor in Tortosa. Niet alleen Pip doet kunstjes, de speciaal voor elkaar in elkaar gedraaide paardenshow duurt gewoon ruim twee uur.

Emigratie fotodagboek april 2018 – 29 april

Emigratie fotodagboek april 2018Whoop whoop, de meiden zijn twee extra dagen vrij….. eindelijk tijd voor een lang weekend Madrid. En mensen wat een geweldige stad voor een citytrip.

Hoe was APRIL voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn Emigratie fotodagboek april 2018. Tot in een volgend emigratie fotodagboek!

Adeu, Petra

Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

2 comments

  1. Bon Dia Gert Jan, Dat is fijn om te horen. Dank voor het compliment. En voor straks heerlijk vakantie vieren. PS Als je in rond half juli nog in de buurt bent, ga dan zeker naar Festa de Renaixement in Tortosa. Is ook een blog van. Tijdens dit feest is Tortosa op haar mooist. En de eerste week van juli wordt Mostra Jazz festival georganiseerd. Schijnt ook geweldig te zijn, maar dan zitten wij steeds in Nederland. groetjes Petra

  2. Hoi Petra, wat heb ik weer genoten van jouw fotodagboek! Nog 5 weken en we gaan op vakantie naar Vinaròs. Dankzij jouw (eerdere) bericht doen we ook een dagje Tortosa.

    Groetjes van Gert-Jan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.