Geluk bij een ongeluk, oog in oog met een slang, dierenleed, machinegeweren op de provinciale weg, Pip maakt haar debuut op de Catalaanse televisie en Marvy logeert een week bij een Engels gastgezin. Kijk je mee in emigratie fotodagboek mei 2018

Emigratie Fotodagboek Mei 2018

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

Fotodagboek 1 mei 2018

Dagje Madrid Rio, het staartje van een heerlijk lang weekend citytrippen in de Spaanse hoofdstad.

3 mei 2018

Van een nood, een deugd maken. Vandaag kwam dat spreekwoord helemaal tot z’n recht.  Toen bleek dat Pippa de verkeerde tijd had doorgegeven voor vertrek van haar tweedaagse excursie met school. “Ik breng haar wel,” zei ik toen ik om 7 uur ’s morgens werd gebeld met de vraag waar Pippa bleef? “App het adres maar,” zei ik tegen meester Alex, want onze jongste lag nog in bed. Moest ik gewoon 250 kilometer rijden (enkele reis) naar een jeugdhonk in de bergen. Om niet heel de dag achter het stuur te zitten, maakte ik op de terugweg een tussenstop bij de berg Montserrat, waar ik een adembenemend klooster bezocht op grote hoogte.

6 mei 2018

Het is nog niet zo makkelijk, een goedgevormde pizza bakken.

8 mei 2018

Begrijp jij het? De vertaling van de huiswerkopdracht van Pip (groep 7, primaria 5)

Fotodagboek 9 mei 2018

Het kan echt, verliefd worden op een hond. En de liefde blijkt wederzijds.

11 mei 2018

Het blijft griezelig, die wegversperringen compleet met machinegeweren van de Mossos d’Esguadra. En waarom toch zo vaak en altijd precies wanneer ik de kinderen naar school moet brengen of ophalen?

Emigratie Fotodagboek mei 2018 | 13 mei

Drum’N’Jam Festival in Tortosa is een gezellig, maar heel kleinschalig alternatief festival met muziek, kunst, cultuur, traditie, foodtrucks en kinderspellen.

14 mei 2018

Mijn kleine Windexpert…. voor een project over windenergie ging Pip met haar klas op excursie naar Parc Eolic. Vervolgens mochten ze zelf aan de gang met hun eigen energieproject. Juf Herenia is zo tevreden over hun echt werkend windmolen, dat ze nu meedingen naar de Windexpert prijs van Catalunya.

16 mei 2018

Ook dit is Spanje. De donkere kant. Elke dag opnieuw breekt mijn hart, wanneer ik tijdens het uitlaten van Zev en Dio deze magere buurthond voorbij ga. 24/7 ligt hij aan een ketting van hooguit anderhalve meter. Te beven en piepen van angst.

17 mei 2018

De ESO maakt vandaag pretpark PortAventura onveilig.

Emigratie fotodagboek 18 mei 2018

Pakketjes worden niet bezorgt op het Spaanse platteland. Dus rijd ik regelmatig naar een parkeerplaats aan de rand van Tortosa voor een tête-à-tête met de chauffeur van DHL.

20 mei 2018

Lekker hoor pan con tomate, croquettas en paella, maar er zijn dagen dat ik meer pit verlang. Dan maak ik iets uit dit superfijne kookboek. Maar nog veel liever rijd ik naar Cambrils. In de haven van dit nog authentieke vissersdorp zit namelijk Thai Orchid, de beste Thai in heel Tarragona.

Fotodagboek mei 2018 – 22 mei

Eten, eten, eten, alles draait in Spanje om eten.

23 mei 2018

Zondagmiddag in het pittoreske Peñiscola.  Deze Ibiza stad van Costa del Azahar ligt op een half uur rijden ten zuiden van de Ebro Delta.

Emigratie Fotodagboek mei 2018 | 25 mei

Bij de kapper blader ik nietsvermoedend door een Spaans roddelblad. Kom ik opeens deze pagina tegen. Nou ben ik niet per se fan het Nederlandse Koningshuis, maar toch voel ik iets van trots.

Emigratie fotodagboek #23

Tijdens een rondje met de honden stapt Pippa bijna op deze slang. Geen idee of ie giftig is, maar hij is te mooi om niet te fotograferen. Misschien staat dit boekje toch niet zo verkeerd in onze boekenkast. Wie weet hoe deze slang heet?

27 mei 2018

Zondagmorgen 01:45 uur. Over een drie kwartier vertrekt de bus van collegi Teresia in Tortosa naar het vliegveld in Barcelona. Marvy gaat namelijk een week naar Engeland met een klein groepje scholieren van de middelbare. Maar voor we midden in de nacht het huis uit sluipen, schrijft ze geheel volgens traditie eerst nog een afscheidsbriefje aan Pippa en papa.

Fotodagboek 30 mei 2018

Emigratie fotodagboek mei 2018Pont Roig , de toegangsbrug naar de geasfalteerde spoorlijn Via Verde op haar mooist.

Fotodagboek mei 2018 – 31 mei 2018

Eindelijk zomer. Na school gaat Pip mee zwemmen met haar schoolvriendinnen.

Hoe was MEI voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn emigratie fotodagboek #23 mei 2018. Tot in een volgend emigratie fotodagboek!

Adeu, Petra

Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.