In Augustus blijven we ’thuis’. Anders dan vorig jaar rond deze tijd, voelen we ons geen toerist, maar heuse locals. Paellafeestje hier, slaappartijtje daar, barbecuetje zus, borreldate zo. Integreren is gewoon keihard werken. Kijk je mee in Emigratie Fotodagboek Augustus 2017.

Emigratie Fotodagboek Augustus 2017

Over emigreren heeft iedereen een mening. De één vindt het stoer, een ander is jaloers, een derde wil óók, nummer vier snapt niet waarom je je kinderen hierin meesleept of waarom je alles overboord gooit. We hadden inderdaad een droomhuis in de Beemster, een superfijn leven met lieve vrienden en familie, alles erop en eraan. Maar hoe gek het ook klinkt, soms is het fijn om alles overhoop te gooien, te voelen dat je leeft. Diepe dalen, hoge pieken, peper. Emigreren staat voor ons voor AVONTUUR.

1 augustus 2017

Joepie, het is weer vijgentijd. Ook in de Beemster hadden we een boom, maar de vruchten smaakten naar niets. De vruchten die in de bomen rond onze tuin hangen, zijn niet aan te slepen en the best I ever taste.

2 augustus 2017

Dat je bij FontCalda wordt herkend door Nederlanders, die daar ook zwemmen, omdat jij hen tipte. En dat je vervolgens een mailtje krijgt waarin ze je bedanken voor de geweldige middag en een foto cadeau doen die ze maakten met een drone.

3 augustus 2017

Piscina Natural Beceite, wat een topplek om te zwemmen en te stunten. #elsports

4 augustus 2017

Dat je midden in de nacht thuis komt en het zwembad zo goed als leeg aantreft. Met dank aan een eekhoorn met dorst. Voor Marv een reden om op onderzoek uit te gaan en voor Pip het moment om weer eens lekker op kikkers te jagen.

5 augustus 2017

Dagje Aqualeon met de liefsten. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

6 augustus 2017

Het gaat een beetje met de Franse slag, die Jeu de Boules baan die ik al maanden in mijn hoofd heb, maar het was de afgelopen maanden dan ook veel te heet om te hakken en met stenen te sjouwen. Vandaag is het bewolkt, dus ik moet weer aan de bak. Gelukkig heb ik hulp.

8 augustus 2017

In the pocket. Nog 5 nachtjes slapen en dan mogen we weer naar het allergrootste en gezelligste eetfestijn in de paradijselijke baai Santa Llucia.

10 augustus 2017

Kijk, hier word ik nou blij van. Ook zwemmen met tonijnen? Check de link voor meer info.

11 augustus 2017

Hartwormen, die op den duur hartfalen veroorzaken (Diro Filaria) en zandvliegjes die de organen aantasten (Leishmaniose). Alleen al het idee. Helaas komen de muggen die deze ziekten veroorzaken in de nabijgelegen Ebro Delta veel voor. Zev en Dio waren nog te jong om te worden ingeënt. Tot vandaag was de enige bescherming tegen deze parasieten een soort vlooienbandje. Wat een opluchting dat de bloedtesten goed zijn uitgepakt. Spuit erin en wegwezen.

12 augustus 2017

Wat lees jij in deze app van buurvrouw Fernanda. Ik dat we vanavond zijn uitgenodigd om vakantiefoto’s te kijken en iets te nemen (tomar algo). In iets nemen lees ik: een glaasje cava, misschien een worstje of een puntje kaas, maar geen hele maaltijd. Bovendien staat de date gepland voor half 9 ’s avonds (laat in de middag voor Catalanen) en twee uur voor de normale avondmaaltijd. Dus stookt Yur al vroeg de BBQ op. Totdat buuf begint te gillen. Yuri, Yuri…. Blijken de kinderen heel de dag in de keuken hebben gestaan.

13 augustus 2017

15 augustus 2017

Totaly Zen @ platja Trabucador.

16 augustus 2017

Tobogan, een 100 meter lange springduikglijbaan, dwars door de stad. En dus rijden we opnieuw naar Valderrobres.

Emigratie Fotodagboek #14 | 17 augustus 2017

00:05 uur. In een kelder pruttelt paella. Moeders dekken lange tafels in een donkere steeg, de meisjes spelen buiten.  Ik bel mijn zus, ze ligt al in bed. Niet zo raar, het is ten slotte woensdagavond. En wij moeten nog eten. #lovespain

19 augustus 2017

Sinds de dood van Moya en Cruz hebben Marvy, Pip en ik ons voorgenomen elke loslopende hond, die we tegenkomen in de buurt van de snelweg, te redden. Kijk nou toch, wat een plaatje. Het liefst hadden we hem gehouden, maar hij draagt een bandje, dus hij is van iemand. Iemand die waarschijnlijk net zoveel van hem houdt, als wij van onze honden. Met een half stokbrood lokken we hem in de auto en leveren hem netjes af bij dierenopvang Arca Protectora in Tortosa. Zijn foto op de site is inmiddels 99 keer gedeeld. Hopelijk is zijn baasje snel gevonden.

23 augustus 2017

Cumpleanos Feliz allerliefste dochter van 12. Op een jaar vol nieuwe en bijzondere avonturen.

26 augustus 2017

Foodtrucks, een goochelaar, flamingo’s, deejays en marktkraampjes met zomerse jurkjes, accessoires en andere woonspullen waar je (ik) hebberig van word. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar ‘binnen’ op het Food & Fashion Festival in de jachthaven van Sant Carles de la Rapita. Volwassen betalen maar liefst 2 hele euro’s entree, maar dat is dan wel inclusief een biertje of een flesje water. #lovespain

27 augustus 2017

Of we een nachtje komen logeren in het zomerhuis van de moeder van een schoolvriendinnetje van Pippa. Hoe vet, bij aankomst blijkt de familiecasa gewoon 50 meter van de zee. Niet normaal hoe erg we in de watten worden gelegd.  ’s Middags worden we getrakteerd op Valenciaanse mosselen en paella, later gaan we naar het strand én het plaatselijke zwembad en ’s avond uit dineren in Benicàssim, een badplaats in de buurt van Castellon. Waar Pip ook nog eens wordt verwend met een vriendschapsketting.

28 augustus 2017

Vandaag doen we een dagje Aquarama in Benicàssim en laat dit waterpretpark nou nog veel leuker en een stuk goedkoper zijn dan onze eerdere favoriet AquaLeon in Albinyana. Ach, dan kan zo’n foto bij de ingang er best vanaf.

Emigratie Fotodagboek Augustus 2017 | 29 augustus

Laaghangende bewolking in Els Ports. Het uitzicht op weg naar Tortosa is elk dag opnieuw een traktatie. Zelfs met grijs weer.

30 augustus 2017

Dat je blog ‘Tortosa, liefde op het tweede gezicht’ gewoon wordt geretweet en gedeeld op Facebook door de vereniging van de ‘Catalaanse Draak uit Tortosa’ met een NEDERLANDSE oneliner.

Hoe was AUGUSTUS voor jou? Ik ben benieuwd. Bedankt voor het lezen van mijn blog. Tot in een volgend fotodagboek!

Adeu, Petra

PS: Volg je BonDiaTarragona.nl al op Facebook,  Instagram en Pinterest?

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.