Calcots proeven in Valls, fideua en paella smullen tijdens de rijstplukdagen in de Ebro Delta, tapasroutes in Tortosa en Tarragona, gastronomische rijstdagen langs de Costa Daurada, gastronomische INKTVISdagen in Ampolla, vermutparties in Reus en culinaire- en kunst festivals in het Catalaanse achterland. De herfst in Tarragona is een aanrader voor smulpapen. Maar op deze pagina vind je ook andere Herfsttips Tarragona en natuurlijk tips voor herfst uitjes Tarragona tijdens de herfstvakantie en daarbuiten.

Herfsttips Tarragona

Natuurlijk schijnt ook in het najaar bijna dagelijks de zon in Tarragona en is het met gemiddeld 25 graden ideaal voor een fijne wandeling in bijvoorbeeld door parc natural Els Ports.

Herfsttips Tarragona | Herfst uitjes Tarragana | Tarragona in de herfst | Tarragona in de Herfstvakantie | Herfstvakantie Tarragona

Tarragona in de herfstvakantie

Vier jij je herfstvakantie in Tarragona? Top! Er valt namelijk genoeg te beleven in tijdens de herfstvakantie in Tarragona. Benieuwd naar mijn leukste herfst uitjes Tarragona. Lees snel verder, want hier volgt een lijst met de allerleukste Tarragona Herfsttips

Vlieg jij binnenkort naar Catalonië? Lees ook mijn pagina met Bijzondere Hotels Tarragona

Herfst uitjes Tarragona

30 graden in oktober! 25 in november! In Tarragona kan het zomaar gebeuren. Dus waar wacht je op? Pak je koffer en boek een ticket. Want ook al is het toeristenseizoen voorbij, ik weet een heleboel leuke herfst uitjes Tarragona.

Van calcotada’s tot Santa Tecla in Tarragona, van het concurs de castells tot de rijstplukfeesten in de Ebro Delta. Oh ja en de herfst is natuurlijk ook de perfecte periode om te hiken in een van de vier natuurparken die Tarragona rijk is.  Hieronder volgt een overzicht met de leukste Tarragona Herfsttips per maand.

Leuke Tarragona Herfsttips? Of tips voor de Herfstvakantie in Tarragona? Delen = lief!

Herfsttips Tarragona | September

31 augustus – 2  september 2019
TORTOSA
Festa de la Cinta, de festa major van de stad Tortosa. Onzinnige wedstrijden, kermis, foodtrucks en markt in parc Teodor Gonzales, optredens, chocoladefeestjes, deejays, volkdans, vuurwerk en de meer dan heftige en nooit te vergeten EbreCorrefoc.

07 t/m 08 september 2019
MontbriArt
Open Kunst route in het dorp Montbrio del Camp. Ruim 80 kunstenaars exposeren dit weekend, in halletjes, trapportalen, kelders en garageboxen in het oude centrum van Montbrio del Camp. Meer info vind je op de Facebookpagina van Montbriart

07 september 2019
Sant Carles de la Rapita (van 10:00 uur – 13:00 uur)
Festa de la Sega – het Festival van de Oogst – toont het proces van de traditionele rijstproductie van oogst tot de verpakking. Maar natuurlijk valt er ook genoeg lekkers te proeven.

07 september 2019
CAMBRILS
Pujada de la Galera is het feest van de dansende reuzen garnaal. Rond 22.00 vertrekt het gevaarte vanuit Parc del Pescadors in de haven, waar hij rond 23.00 aankomt op Placa de la Vila in Barri Antic (het oude centrum). Laat je verrassen, want het feest dat volgt is echt te leuk. Met live gezongen hits van vroeger en nu in het Spaans en Engels. Oh ja, en kom liever met lopend of met de taxi, want er gaat deze nacht heel wat drank doorheen.

08 september 2019
CAMBRILS BARRI ANTIC – Dia Mare de Deu del Cami
Llancament de Coets begint ’s morgens om 8.30 uur met matinades en strijkers in de straten van het oude dorp, om de bewoners uit bed te schudden. Rond 10 uur in de ochtend vertrekt een grote culturele parade vanaf Placa del Setge. Een optocht met vuurduivels, vuurspuwende draken, reuzen, baby bigheads, vuurwerk, trommelaars, pubillas, dans en muziek.
19.30 uur wordt het feestweekend afgesloten met nog meer vuurwerk op Placa de la Vila.

15 september t/m 24 september 2019
TARRAGONA
Santa Tecla | Het grote festa major is het feest waar heel Tarragona en omstreken naar uitkijkt. De belangrijkste dagen zijn 22 t/m 24 september. Lees hier waarom!

14 september t/m 6 oktober 2019
SANT CARLES DE LA RAPITA
Dat rijst en inktvis heel goed samen gaan, proef je tijdens het gastronomische festival Jornades gastronomiques del Pop i de ‘l’ Arros . Klik hier voor deelnemende restaurants.

21 t/m 22 september 2019
FERIA DE INDIANOS TORREDEMBARRA
Download hier het programma van dag tot dag.

21 september t/m 6 oktober 2019
AMPOLLA
Gastronomische Rijstdagen, de naam zegt het al. Dat wordt smullen.

21 – 23 september 2019
EBRO DELTA
Elk derde weekend van september organiseert MonNatura Delta – een EcoMuseum in het hart van het wetland – het Delta Birding Festival. Een vogelfeestje voor de hele familie.

Lees ook mijn blog over Delta Birding Festival voor meer info, foto´s en toegangsprijzen

22 september 2019
AMPOLLA (Plaça Manel Ferré , start 11:00 – 13:30)
Festa de la Sega – het Festival van de Oogst – toont het proces van de traditionele rijstproductie van oogst tot de verpakking. Maar natuurlijk valt er ook genoeg lekkers te proeven.

19 september t/m 22 september 2019
DELTA BIRDING FESTIVAL in de Ebro Delta
Delta Birding Festival is een leuk en leerzaam vogelfeestje voor heel de familie. Vogelhuisjes maken, flamigo´s spotten, valken aaien, met een platbodem door de rijstvelden, 101 vogelnesten bekijken, demonstraties, markt en foodtrucks. Aankomend weekend in het hart van de vogelrijke Ebro Delta.
Lees hier verder

Herfstvakantie Tarragona | Oktober

7 oktober 2019
AMPOSTA (start 10:30 uur tot 14:00 uur, Casa de Fusta)
Festa de la Sega – het Festival van de Oogst in Amposta is een ochtend/middag vol muziek en tradities. En dé plek om te zien hoe de rijstpluk in z’n werk gaat. En natuurlijk rijstgerechten te proeven.

1 oktober t/m 31 december 2019
BATEA, GANDESA, HORTA DE SANT JOAN, PINELL DE BRAI & VILABA DELS ARCS
Culinair festival DEGUSTA laat je tot eind 2016 kennismaken met de smaken van de Terra Alta. Acht restaurants bieden menu’s van de regio gekookt met olijfolie DOP Terra Alta en vergezeld van een selectie van wijnen van Terra Alta (menu inclusief wijn pp 30 en 40 €)

Batea: Restaurant Miravall
Gandesa: La Fontcalda | Ginebrals | PiquéSibarites
Horta de Sant JoanMiralles
Pinell de Brai: Catedral del Vi 
Vilalba dels Arcs: Nou Moderno

01 t/m 12 oktober 2019
SANT CARLES DE LA RAPITA
Dat rijst en inktvis heel goed samen gaan, proef je tijdens het gastronomische festival Jornades Pop Arros Delta Ebre. Klik hier voor deelnemende restaurants.

06 & 07 oktober 2019
GANDESA, TIVISSA, ALCANAR EN VINEBRE
Hoe werd 2300 jaar geleden handel gedreven? Ontdek het tijdens de 18-de editie van het Cap de Setmana Iberic.

06 t/m 23 oktober 2019
TORTOSA
A Tortosa d Tapas is een culinair feestje, ontdek de stad aan de hand van een tapasroute. Check de link voor meer info over restaurants en menu. Tapas en een drankje 2,50.

05 t/m 07 oktober 2019
TORTOSA
A Cel Obert
Het ‘Open Lucht’ festival Tortosa neemt je mee naar de zes mooiste binnenplaatsen in Tortosa, die speciaal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot bijzondere kunstwerken.

07-16 oktober 2019
BATEA, GANDESA, HORTA DE SANT JOAN, PINELL DE BRAI & VILABA DELS ARCS
1 oktober t/m 31 december 2019
Culinair festival DEGUSTA laat je tot eind 2016 kennismaken met de smaken van de Terra Alta. Acht restaurants bieden menu’s van de regio gekookt met olijfolie DOP Terra Alta en vergezeld van een selectie van wijnen van Terra Alta (menu inclusief wijn pp 30 en 40 €)

7 t/m 16 oktober 2019
AMETTLA DE MAR
Ruta de tapa Blanca Lekkerbekken reizen deze week naar de kust, om de tapasroute ‘White Cap’ te wandelen,de route van de visafslag. Een lust voor het oog en een feestje voor de mond. Kosten 2,50 per tapa inclusief drankje.

31 oktober t/m 10 november 2019
TARRAGONA, Tarraco Arena Plaza
Geen tapas, maar bier, bratwurst & pretzels op het vijfdaagse Oktober Fest in de karakteristieke stierenvecht arena van Tarragona.

31 oktober van 18:00 – 2:00 h
1 november van 18:00 – 2:00 h
2 november van 18:00 – 2:00 h
3 november van 18:00 – 2:00 h
9 november van 18:00 –  2:00 h
10 november van 18:00 – 2:00 h

05 & 06 oktober 2019
TARRAGONA
Concurs de Castells, elk even jaar strijden castell-verenigingen uit heel Catalonië tegen elkaar in de oude stierenvechtarena. Welk team bouwt de hoogste menselijke toren?

18 t/m 20 oktober 2019
TARRAGONA
Mercado Medival Tarragona zijn de middeleeuwse marktdagen in Part Alta.

EL PERELLO
Festa de la Crestada
Mel Muria bevindt zich in een modern gebouw aan de rand van El Perello. Ontdek de wondere wereld van was, honing en ijverige zoemertjes. In het bijenmuseum ontdek je het fascinerende verhaal van de honingbij: hoe het in vroegere tijden was, wat de imker allemaal moet doen om zuivere honing te oogsten. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in een echte bijenkorf en de lekkerste honing proeven. Bekijk hier de trailer.

12, 13, 19 en 20 oktober 2019
MONTBLANC
Clickania is het Playmobil Festival in de Sant Francesc Kerk (Plaça Sant Francesc 2) in de middeleeuwse stad Montblanc.  Openingstijden van 10:00 tot 20:00 uur. Een half uur voor sluitingstijd gaat de kassa dicht.
Kinderen tot 6 jaar: gratis
Kinderen tussen 7 en 13 jaar: € 2
Volwassenen: € 3

Lees hier mijn blog met meer info over en foto’s van Clickania Montblanc

11-14 oktober 2019
AMPOSTA
FesticAM17 is een internationaal Circus & Festival straattheater. Clowns, acrobaten, een labyrint, circusworkshops en nog veel meer op Placa Ramon Berenguer IV, Placa de Adjuntament en de straten er omheen.

Lees hier mijn blog over circusfestival FestiCam Amposta

6 & 7 oktober 2019
ALCANAR
Tyrika Festival Spelletjes en kinderworkshops, straatanimaties, historische shows en meer tijdens het Iberische Festival in Alcanar.

20 t/m 22 oktober 2019
TORTOSA, plaza Emili Sanz 19:00 – 23:00 uur
Geen tapas, maar bier, bratwurst & pretzels op het driedaagse Oktober Fest in Tortosa.

HALLOWEEN

Castaween
31 oktober 2019
TORTOSA
Griezelen, straattheater, schminken en gepofte kastanjes op het pleintje achter de kathedraal.

28 t/m 30 oktober 2019
AMPOSTA
Halloween versus Castanyada.

Herfst uitjes Tarragona | November

1 oktober t/m 31 december 2019
BATEA, GANDESA, HORTA DE SANT JOAN, PINELL DE BRAI & VILABA DELS ARCS
Culinair festival DEGUSTA laat je tot eind 2016 kennismaken met de smaken van de Terra Alta. Acht restaurants bieden menu’s van de regio gekookt met olijfolie DOP Terra Alta en vergezeld van een selectie van wijnen van Terra Alta (menu inclusief wijn pp 30 en 40 €)

Batea: Restaurant Miravall
Gandesa: La Fontcalda | Ginebrals | PiquéSibarites
Horta de Sant JoanMiralles
Pinell de Brai: Catedral del Vi 
Vilalba dels Arcs: Nou Moderno
November 2019
AMPOLLA (start 11:00 uur – platja de les Avellanes)
Festa Amics Cavall – letterlijk Feest voor Paarden Vrienden – is dé dag voor paardenfans. Optochten, dressuurwedstrijden, paardenmarkt en nog veel meer over en met paarden.

26 november 2019
MARATON HORTA DE SANT JOAN – TORTOSA
Maraton Vias Verdes de mooiste en spannendse marathon die een renner zich kan voorstellen: namelijk over de via verde, een geasfalteerde spoorlijn door een schitterend natuurgebied en door slecht verlichte tunnels.

Herfst uitjes Tarragona | December

December 2019
AMPOLLA
Tijdens de Oester Tapas Dagen in Ampolla kun je bij meerdere restaurants de lekkerste oesterhapjes proeven.

1 oktober t/m 31 december 2019
BATEA, GANDESA, HORTA DE SANT JOAN, PINELL DE BRAI & VILABA DELS ARCS
Culinair festival DEGUSTA laat je tot eind 2018 kennismaken met de smaken van de Terra Alta. Acht restaurants bieden menu’s van de regio gekookt met olijfolie DOP Terra Alta en vergezeld van een selectie van wijnen van Terra Alta (menu inclusief wijn pp 30 en 40 €)

Batea: Restaurant Miravall
Gandesa: La Fontcalda | Ginebrals | PiquéSibarites
Horta de Sant JoanMiralles
Pinell de Brai: Catedral del Vi 
Vilalba dels Arcs: Nou Moderno

24 december 2019
NADAL / KERSTAVOND

25 december 2019
Eerste kerstdag, nationale feestdag

26 december 2019
Sint Stevensdag, nationale feestdag

31 december 2019
TARRAGONA / REUS
‘l Home del Nassos: wie is toch die man met 365 neuzen?

31 december 2019
ANY NOU | Nationale feestdag
Verwacht op de laatste dag van het jaar. geen vuurwerk en drukte in de stad. Veel restaurant en kroegen zijn gesloten. De laatste avond van het jaar vieren veel Catalanen thuis met vrienden.

Lees ook mijn blog met 101 tips Tarragona wintertips

Deel jouw Tarragona Herfsttips

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’mailadres’ type=’email’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.