Rood is de kleur van bloed

Rood is de kleur van het leven

Rood is de kleur van warmte

Rood is de kleur van het hart

Rood is de kleur van liefde

Rood kleuren de blosjes op je wangen

Om de liefde te vieren trakteer ik vandaag  op RED travelpics uit de provincie Tarragona. Van een uit de kluiten gewassen rode libelle tot een portie bloedworst, vandaag is ROOD. Veel kijkplezier.

Red Travelpics Tarragona

Sant Jordi Montblanc
Catalanen vieren de liefde nogmaals tijdens Sant Jordi (23 april). Mannen schenken hun lief een RODE roos, vrouwen verrassen hem met een boek.  In Montblanc spelen op deze bijzondere dag van de liefde ook andere zaken.
Rood red travelpics BDT in beeld
Red Travelpics BDT bekent kleur
Hij restaureert, zij verkoopt (en spreekt een beetje Engels). Arte Anitguitats i Restauracio in Tortosa is een van de deelnemers van de beurs TortosAntic.  Het antiekwinkeltje van de twee in Tortosa, is dé plek om te snuffelen tussen rariteiten, snuisterijen en verbouwde meubels. 
Rood red travelpics BDTIn Lo Bar de Ermita – het familierestaurant naast klooster Mig Cami in Tortosa –  zijn ze te koop voor 1 euro. Voor wie zou jij een ROOD kaarsje branden?
Via Verde Rood red travelpicsTrappen, genieten en griezelen is de titel van mijn blog over de geasfalteerde spoorlijn Via Verde. Want wat zijn die tunnels lang, eng en donker.
BDT red travelpics rood
We moeten de eerste editie nog meemaken, maar het kersenfestival in Miravet, (tweede zondag van juni) schijnt een ontzettend lekker, gezellig en ROOD eetfeestje te zijn. BDT red travelpics roodOver fruit gesproken. Voor tussendoor, op de sla, als toetje, door de couscous, in een smootie, in blokjes, reepjes en bolletjes. ZACHTRODE sandia gaat er in ons gezin in als …..
Red Travelpics BDT bekent kleur (1)Pas op voor de RODE mini vuurduivels van Montblanc….
BDT red travelpics roodSpaanse insecten hebben alle kleuren, vormen en maten, maar deze RODE libelle vind ik echt bijzonder.BDT red travelpics roodDe gegantes van de stad Tortosa worden voor elke stadsfeest uit La Llotja gehaald, de oude visafslag staat tegenwoordig in Parc Municipal Teodor Gonzales.Red Travelpics BDT bekent kleurLief krijgt nooit genoeg van een bocadillo jamon, maar ik word toch altijd een beetje ongemakkelijk bij het zien van zoveel varkenspoten.
Red Travelpics BDT bekent kleurDe oude spoorbrug Pont Roig, is een van de blikvangers van Tortosa en start (of eindpunt) van de geasfalteerde spoorlijn Via Verde  .
Calcotada Valls BDT red travelpics
BDT red travelpics rood L’Amettla de Mar heeft nog een werkende visafslag. El Port i llotja de l’Amettla opende haar deuren in 1929. Rond vier uur keren de vissersboten terug naar de haven en wordt bij La Llotja een ouderwets potje vis verkocht. Neem de stank voor lief en ga gewoon een keertje kijken. BDT red travelpics roodFuet, botifarra, chorizo en natuurlijk BLOEDworst, tijdens het middeleeuwse festival Festa del Renaixement in Tortosa (dit jaar van 20 t/m 23 juli) zijn de worsten niet aan te slepen.Portaventura Salou BonDiaTarragona.nl reistip (18)Waar is toch de uitgang van El Secreto de los Mayas? Straks moeten we de nacht nog doorbrengen in PortAventura. Niet dat de meiden dat erg zullen vinden.
Red Travelpics Tarragona BDT in beeld
Och, wat word ik toch altijd vrolijk met mijn voetjes in een klaprozenveld. Wil jij hier ook staan? Tussen half april en begin mei kleuren veel groene velden in Tarragona knalrood.
BDT red travelpics roodDe Castellers van Tarragona bereiden zich voor. Of het hen lukt om tijdens Santa Tecla de grootste menselijke toren te bouwen zie je hier.
Sant Antoni El Perello reistipAuthentieke karren, versierde paarden, mooi aangeklede honden en een priester die alle huisdieren zegent. Welkom op Sant Antoni Abad.
Red Travelpics BDT bekent kleur (1)
Rennen voor je leven tijdens de correfoc in Tarragona, want de vuurduivels houden met niemand rekening.
Over LEVEN in Spanje bosbrand
Gevaar in de achtertuinROOD is ook de kleur van GEVAAR. Jagers, blazende boskatten, wilde zwijnen en rond vliegende kogels. Buiten de hekken van onze tuin loert voor onze honden Het gevaar.
BDT red travelpics
Op mijn uitlaatrondje barst het van de deze KNALRODE leeg geschoten plastic hulzen…
red travelpics tarragona
afscheid emigrerenZeven maanden geleden alweer, namen we in stijl afscheid van Nederland. Olé!

Feliz día de San Valentín

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.