De vakantie is voor veel mensen begonnen en dat betekent drukte op de wegen richting het zuiden. Om iedereen die in de file staat op deze ZWARTE ZATERDAG een hart onder de riem te steken, trakteert BonDiaTarragona de bijrijders op ZWARTE TRAVELPICS uit de provincie Tarragona (plus reistips en links naar avonturenblogs).

Sterkte in de file en voor hopelijk snel, FIJNE VAKANTIE!

Zwarte Travelpics Tarragona

Zwarte travelpics Tarragona (8)De zomer in Catalonië is een groot feest. En geen fiësta zonder correfoc. Maar pas op, de vuurduivels gaan helemaal los en deinzen nergens voor terug. Mijn tip: doe als de Catalanen en koop een hoedje en een doek om je gezicht te beschermen en beter een shirt van katoen, een met lange mouwen. Zwarte travelpics Tarragona (1)De nachttemperatuur is 25 graden, maar ‘weer of geen weer’ de ribbetjes en bloedworsten zijn niet aan te slepen tijdens Festa del Renaixement in Tortosa.Zwarte travelpics Tarragona (1)Heerlijk zo’n natuurzwembad voor de deur, maar af en toe komt er een monster bovendrijven. Dus van af nu is het elk jaar handen uit de mouwen voor Operatie Schoon Zwembad.Zwarte travelpics Tarragona (1)Even voelde ik paniek toen ik deze knaloranje ‘ogen’ in de nacht ontdekte. Het stormde zo hard. Brand. Op onze berg. 36 hectare gaat in vlammen op. Met dank aan een pyromaan.
Zwarte travelpics Tarragona (1)I love streetart. Deze moppies kwam ik tegen op een muur in Tarragona.BDT reistip Palmzondag Paasprocessie TortosaNa onze eerste Semana Santa kan ik zeggen, de paasprocessies in Spanje zijn angstaanjagend spectaculair. Zwarte travelpics Tarragona (1)Naast Jardin del Papagayo in Benicarlo (Castellón) is ook een bijzondere kleine vlindertuin.

Zwarte travelpics Tarragona (1)Oef wat een engerd. Je komt hem onder andere tegen tijdens de Cercavila op Santa Tecla, het grootste festa major van de stad. Meer weten over deze kleurige optocht in September? Houd BDT in de gaten, want binnenkort meer hierover in een kakelvers blog.Zwarte travelpics Tarragona (1)De gaan van 100 meter tot bijna een kilometer, de stikdonkere spoortunnels op de Via Verde. En ja soms valt het gebrekkige licht weg terwijl je fiets en kun je niets anders dan stoppen. Het maakt een actieve middag extra spannend.

Calpe processieIn heel Spanje houden ze van verkleedfeestjes en man man man wat gaat daar een geld in om. Zoals hier tijdens de drie uur durende parade Fiestas Patronal de Moros y Christianos. Overleven in SpanjeSpaanse kat in de zak? Dat je nog net niet op de snelweg rijdt en dat je recent aangeschafte Pajero opeens met veel kabaal tot stilstand komt en blijkt dat de as gewoon is afgebroken.

Zwarte travelpics Tarragona (1)De Sardana wordt gedanst op elk dorpsfeest, zoals hier in de Ebro Delta tijdens Festa de la Sega de rijstplukdagen in September. Zwarte travelpics Tarragona (1)Gal Ganxo in Valls is mijn favoriete calcotrestaurant en alleen geopend in de wintermaanden van november tot april. Zwarte travelpics Tarragona (1)Vraag me niet waarom, maar sinds we in Spanje wonen, voel ik de behoefte al het gespuis dat ik tegenkom te fotograferen. Zwarte travelpics Tarragona (1)Castaween in Tortosa is het jaarlijkse halloweenfeest, dat op 31 oktober wordt georganiseerd op een middeleeuws pleintje achter de grote kathedraal. De ideale setting voor heksen, monsters en graaf Dracula.

Sterkte allemaal deze ZWARTE ZATERDAG en natuurlijk een supermooie vakantie gewenst.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie / Deel jouw reistips

2 comments

  1. Wat een gave foto´s! Super gedaan zo, met dat zwart als thema. Heel mooi. Van genoten, ook al staan we niet in de file 🙂

GEEF EEN REACTIE / DEEL JOUW REISTIPS!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.